PEKLO MISTRZ A

Stabilizator fosforanowy

Środek pomocniczy do mięs masowanych, solanek nastrzykowych np.: bloki szynkowe, szynki mielone oraz prasowane, zapewniający prawidłowe wiązanie wody, wybarwienie, prostą i pewną produkcję oraz odpowiedni smak wyrobu, gwarantuje utrzymanie wysokiej wydajności, uproszczenie produkcji i uzyskanie wyrobu o wysokiej jakości. Zawiera ok. 9 % P2O5.



zastosowanie:
-    kiełbasy drobnorodrobnione
-    kiełbasy średniorozdrobnione
-    kiełbasy gruborozdrobnione



skład:
-    polisacharydy, jako związki stabilizujące teksturę produktu
-    fosforany – aktywujące białka mięsa do wiązania wprowadzonej wody
-    białka roślinne, będące zarówno czynnikiem teksturotwórczym, jak też istotnym dodatkiem odżywczym
-    skrobie modyfikowane stabilizujące strukturę i teksturę wyrobu oraz wiążące nadmiar dodanej wody
-    sole mineralne ważne ze względów dietetycznych i organoleptycznych
-    glutaminian sodu jako składnik podkreślający naturalny smak mięsa
-    askorbiniany sodu stabilizujące barwę produktu
-    emulgator
-    aromat

Zalety:                    
-     wysoka jakość
-     proste użycie
-     bezpieczny mikrobiologicznie                         



dawkowanie:
2-5 kg na 100 kg farszu