P- MEAT B

Stabilizator fosforanowy

Preparat stosowany jako dodatek przy produkcji kiełbas drobnorodrobnionych, średniorozdrobnionych,  pieczeni, bloków mięsnych oraz mielonek. Zapewnia prawidłową teksturę, wybarwienie oraz związanie farszu. Poprawia plasterkowanie, zmniejsza wyciek podczas przechowywania i pakowania próżniowego. Dodatkowo wzbogaca produkt finalny w białko. Nie wymaga dodatkowego stosowania skrobi ziemniaczanej.

zastosowanie:
-    kiełbasy drobnorodrobnione
-    kiełbasy średniorozdrobnione


skład:
-    fosforany – aktywujące białka mięsa do wiązania wprowadzonej wody
-    askorbiniany wspomagające wytworzenie i stabilizację barwy
-    glutaminiany – odpowiedzialne za wzmocnienie i uwydatnienie charakterystycznego smaku mięsa
-    białka zwierzęce – podnoszące wartość odżywczą produktu i stabilizujące teksturę
-    wielocukry – odpowiedzialne za utrzymanie właściwego związania wody i stabilizację tekstury wyrobu.

Zalety:
-    wysoka jakość
-    proste użycie
-    dobra rozpuszczalność
-    bezpieczny mikrobiologicznie                         



dawkowanie:
20 g /kg farszu